Dia Mundial de l'Alimentació, 16 d'octubre de 2017

La FAO celebra el Dia Mundial de l’Alimentació amb el lema «Canviar el futur de la migració. Invertir en seguretat alimentària i desenvolupament rural»

 

Com cada any, el dia 16 d’octubre se celebra el Dia Mundial de l’Alimentació, i aquest any l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) proposa el lema «Canviar el futur de la migració. Invertir en seguretat alimentària i desenvolupament rural», compromès amb l’objectiu número dos (Fam zero) dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Els missatges clau que es vol transmetre al llarg d’aquest dia són els següents:

 

  1. Les accions humanitàries i de desenvolupament que abordin les necessitats immediates i proporcionin solucions duradores són crucials per enfrontar-se al desafiament migratori.
  2. Hem d'abordar tant el desplaçament forçat a causa de l'augment dels conflictes i la inestabilitat política i els desastres naturals, però també les causes fonamentals dels grans moviments de persones deguts a la fam, la pobresa, la degradació ambiental i els efectes del canvi climàtic.
  3. Hem d'invertir més en el desenvolupament rural dels països en desenvolupament a través de polítiques innovadores que creïn oportunitats de negoci i ocupacions per als joves que no es basin solament en l'agricultura.
  4. Necessitam enfortir la resiliència de les persones afectades per l'augment dels fenòmens meteorològics extrems als països en desenvolupament mitjançant la cerca de millors formes d'adaptar-se al canvi climàtic.
  5. Només podem aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible amb la inclusió de totes les persones, inclosos els migrants.
  6. La FAO exerceix un paper important a l'hora d'abordar els factors que obliguen les persones a desplaçar-se.
  7. Les persones que no tenen altra opció que fugir de la llar a la recerca d'una vida millor mereixen respecte, seguretat i dignitat.

Enllaços d’interès:

Data de publicació: Mon Oct 16 14:22:00 CEST 2017