Sustainableating

Sinopsi: entre el 25 i el 35 per cent de la petjada ecològica i les emissions de gasos d'efecte hivernacle es generen en la producció i el consum d'aliments. Mitjançant una producció sostenible i un consum responsable d'aliments podem reduir en gran manera el dany ecològic. 

De la mà de productors primaris (pastors, forners, fructicultors i pescadors) d'aliments sostenibles i ecològics coneixerem com es pot produir aliments de forma sostenible amb el medi, quines són les seves motivacions per produir d'aquesta forma i quines són les seves preocupacions sobre la indústria alimentària. 

A més, alguns dels nutricionistes internacionals (Kate Geagan, Pedro Graça, Suzan Tuinier) experts en sostenibilitat ens donaran el seu punt de vista de la salut del planeta, i com mitjançant una alimentació sostenible podem ajudar a millorar el nostre ecosistema. També ens mostraran la rellevància que té el gran desaprofitament d'aliment que es genera durant tot el procés, des de la producció de l'aliment, passant pel transport, fins a arribar a la taula del consumidor, i quines han de ser les bases de la nostra alimentació per a una millor salut del nostre entorn natural, social, cultural i econòmic, segons la nostra preferència alimentària.

 

Direcció: Carlos Sabater Calafat

Assistent de direcció: Roberto López Carneiro

Edició: Javier Gaelano

Fotografia: Koko Carelli

Productors: L’Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica, la Internacional Confederation of Dietetic Associations (ICDA) i la Fundació Mapfre han fet possible la producció d'aquest documental. 

Tràiler: https://www.youtube.com/watch?v=JhWmREbkYW4&feature=youtu.be

Data de projecció: 24 d’abril de 2017 al Centre de Cultura Sa Nostra (c/ de la Concepció, 12, Palma) a les 19 hores.