Mesures higienicosanitàries

Mesures higienicosanitàries per a la venda d’aliments en espais no habilitats com a comerç alimentari

 

Posam a la vostra disposició les mesures higienicosanitàries de manipulació d'aliments per poder-ne vendre en espais no habilitats com a comerç alimentari, com és el cas de les paradetes de berenars per sufragar viatges de fi de curs.

 

1. Està prohibit servir amb les mans.

 
2. S'aconsella utilitzar una pinça, paleta o cullera per servir els aliments. L'ideal seria disposar de diferents utensilis per a cada tipus d'aliment.


3. En cas de no poder dur a terme el punt 2, s’han d'utilitzar guants (no de làtex) per servir, i s’han de canviar per uns de nets després d’un canvi d'activitat.


4. Qui maneja diners no ha de manipular menjar.

 

5. Després d'acudir al bany, fumar, manipular fems i esternudar o tossir s’han de netejar les mans o canviar els guants.

 
6. Les verdures o fruites han de ser higienitzades o desinfectades, especialment si no es cuinen: ensalades, broquetes, rebosteria…


7. Es prohibeix utilitzar els següents productes per l'alt risc de contaminació, si no es disposa d'infraestructura, especialment si no s’han de cuinar a altes temperatures:


- Formatges frescs, tipus pastís de formatge fresc amb nabius.

- Nata: rebosteria.

- Llet: maionesa o crema pastissera.

- Ou: truites que queden amb parts poc fetes, maionesa, crema pastissera…

- Carn picada: empanades, hamburgueses…


8. Es recomana disposar de paperera per a paper, fems orgànics i plàstics correctament gestionada.

 

 

 

Documents relacionats