V Setmana Saludable i Sostenible 2018

vsssDurant la V Setmana Saludable i Sostenible, que se celebrarà del 12 al 16 de març, tindran lloc a la UIB diferents esdeveniments per a la promoció d’estils de vida saludables i sostenibles dirigits als membres de la comunitat universitària (estudiants, PAS i PDI) i a tota la societat en general.

Aquesta Setmana l’organitza l’Oficina d’Universitat Saludable i Sostenible del Vicerectorat de Campus, Cooperació i Universitat Saludable, dins el projecte Campus Saludable i Sostenible. 

Fes una ullada a les diferents activitats que et proposam per a aquesta setmana!

A més, participa al sorteig d’una bicicleta plegable per haver assistit a les activitats de la Setmana Saludable i Sostenible

 

Al matí

9-13 h. Avalua la teva condició física. A càrrec de l'alumnat del grau d'Educació Primària (menció d'Educació Física). Es valoraran paràmetres antropomètrics com el pes i l’alçada, paràmetres de salut com la tensió arterial, i finalment es faran una sèrie de proves físiques de força, flexibilitat, resistència, etc. Obtindràs a l'instant l'informe amb els resultats! Al hall de l'edifici Guillem Cifre de Colonya.  

9.30-14:30 h. Camió de reciclatge d’EMAYA. Porta a la UIB piles i bateries, envasos de tinta, càpsules de cafè, bombetes i fluorescents, oli de cuina, petits electrodomèstics o objectes domèstics que vulguis tirar.

11-18 h. Proves ràpides de VIH i taula informativa, a càrrec de l’Associació de Lluita Anti-sida (ALAS), amb la col·laboració de la Conselleria de Salut. Als laboratoris 0, 1, 2 i 3 i a l’exterior de l’edifici Beatriu de Pinós.

Sessions de GAC, cardio box i zumba a les 10.15, 12.15 i 14.15 hores respectivament, a càrrec de CampusEsport, a la pista de tennis de les instal·lacions esportives. Gratuïtes.

10-14 h. Taules informatives al caminal d'Eivissa (entre l'edifici Anselm Turmeda i la Unitat d'Atenció a l'Alumne).   

  • Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears. Sensibilització sobre les donacions de sang. Avui el bus de donació estarà ubicat a l’edifici Ramon Llull, i també podràs donar sang a la Sala de Graus i al vestíbul d’aquest edifici de 10 a 19 hores. #UIBRepte500

  • Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat (OCDS). Promoció dels programes de cooperació al desenvolupament i de voluntariat.

  • Oficina d’Universitat Saludable i Sostenible (OUSIS). Sensibilització sobre estils de vida saludables i sostenibles.
  • Creu Roja JoventutCircuit de karts per a la prevenció d’accidents de trànsit. Al Propileu
  • Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC). Prevenció del consum de tabac.
  • EMAYA. Dinàmica «On ho tir» sobre residus.        
 
  • Energy Control. Dinàmica sobre begudes energètiques i prevenció dels riscs associats al consum de substàncies.

  • Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia, Katia San Sebastián. Higiene postural. 
  • Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia, Elisa Bosch. Disfunció del sòl pelvià: incontinència urinària. 
A l'horabaixa

16-18.30 h. Taller «Aromateràpia científica per reduir l’estrès», a càrrec d’ABITENA. A l’aula A4 de l’edifici Mateu Orfila i Rotger. Gratuït. Inscripcions limitades. Formulari d'inscripció.

16-20 h. Càpsula formativa de voluntariat en l'àmbit del dret a la salut, a càrrec de Metges del Món - Illes Balears i organitzada per l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat (OCDS). A l’aula AB27 de l’edifici Gaspar Melchor de Jovellanos. Activitat gratuïta. Més informació i inscripcions <http://cooperacio.uib.cat/>