Escoltar

Pausa Saludable

Amb el projecte Campus Saludable i Sostenible, del Vicerectorat de Campus, Cooperació i Universitat Saludable, vehiculat per l’Oficina d’Universitat Saludable i Sostenible, tractam de crear un compromís amb al benestar i la salut de la comunitat universitària. És per això que introduïm a aquest projecte una activitat relacionada amb l’activitat física, anomenada pausa saludable.

Pausa

El Dia de les Universitats Saludables (8 d'octubre) inauguram la pausa saludable i la mantindrem de manera regular. Per fer aquesta activitat cada matí, volem aprofitar que la nostra oficina tindrà muntada una taula informativa a un edifici diferent cada setmana. Per tant, us esperam cada dia, a les 11 hores, davant la sala d'actes de Son Lledó.

A partir del 17 de febrer, però, cada dia, excepte els dimarts, la farem a l'edifici on tinguem la taula informativa. Consultau el calendari d'ubicacions que veureu aquí baix.

 Què és la pausa saludable?

                Les pauses actives són sessions d’activitat física d’una durada de 10 a 15 minuts, i que es fan al llarg d’una jornada educativa o laboral. Aquesta estona es prioritza la promoció de la salut i la millora de les condicions musculoesquelètiques del cos. Durant l’activitat, es fan exercicis de mobilitat articular, enfortiment de la musculatura, equilibri, coordinació, reeducació i consciència corporal, estiraments i respiració. 

Per què cal fer-les?

                D’aquesta manera, aconseguim millorar es condicions d’estudi o treball i augmentar la productivitat i la projecció de cada individu dins i fora del seu ambient, amb la qual cosa també reduïm la fatiga muscular, l’estrès i prevenim lesions originades per l’exposició a un risc biomecànic mentre estudiam o treballam.  

Quins beneficis té? 

·        Disminueix l’estrès

·        Millora la concentració

·        Redueix la fatiga laboral/acadèmica

·        Millora la circulació sanguínia

·        Aporta benestar personal

·        Motiva envers la pràctica d’activitat física

 

 

Pauses Saludables