Curs bàsic d'atenció plena (mindfulness) en la vida quotidiana

 

                        

 

              Procediment d'inscripció tancat. Curs complet.
 

Què és l'atenció plena?
L'atenció és una facultat cognitiva inherent a l’ésser humà, que la pot desenvolupar amb entrenament. La pràctica de l'atenció plena ens permet prendre consciència del que passa al cos i a la ment en el moment present. Desenvolupar una atenció més flexible i enfocada ens pot ajudar a conèixer-nos millor a nosaltres i la realitat que ens envolta, a viure una vida més equilibrada, a prendre decisions menys impulsives i a sentir-nos més lliures dels condicionants del passat.

Què podem esperar d'aquest curs d'atenció plena?
Aquestes cinc setmanes els participants aprendrem a atendre el cos i la respiració, les sensacions, les emocions i els pensaments, instant a instant.

Com ho farem? A través de quina metodologia?
En cada sessió exposarem un dels cinc suports de l'atenció i farem exercicis pràctics per aprendre a enfocar l'atenció sobre cada un dels suports. Aquests exercicis també els practicarem a casa entre setmana per aconseguir integrar l'atenció en la vida diària.

Què dura el curs i quins dies serà?
 El CB5S s’impartirà els mesos de gener i febrer en cinc sessions, una per setmana, de dues hores i mitja cada una. A més, hi haurà un matí de pràctica intensiva al febrer.
Les dates són les següents:

Gener

Gener i febrer

Febrer

Dijous, 9: presentació del curs

Dilluns, 13 de gener: cos i respiració

Dilluns, 20 de gener: sensacions
Dilluns, 27 de gener: emocions
Dilluns, 3 de febrer: continguts mentals
Dilluns, 10 de febrer: camp obert

Diumenge, 23: pràctica en silenci

Horari: a les 13 h

Horari: de 12 a 14.30 h

Horari: de 10 a 14.30 h

                        Total d’hores CB5S: 18 de presencials i 5 en línia (una cada setmana).

On es farà el taller?
Les sessions presencials de gener i febrer seran a la Sala de Graus de l'edifici Guillem Cifre de Colonya. El lloc on es farà la sessió pràctica de febrer està pendent de determinar.

A qui s’adreça aquest programa?
L’adreçam a estudiants de la UIB de més de 18 anys que vulguin aprendre a desenvolupar l’atenció d'una manera més plena. També hi poden assistir estudiants que tinguin experiència en altres programes (MBSR, MBCT, LKM, etc.) i que vulguin consolidar la seva pràctica.

A què ens comprometem com a participants?
Les persones que s'hi inscriguin s'han de comprometre a assistir a les cinc sessions setmanals i al dia de pràctica intensiva. És imprescindible aprendre el programa tal com està dissenyat: en grup, sessió rere sessió, amb un ritme d'aprenentatge sistemàtic, progressiu, continuat i experiencial.

Curs gratuït obert només a l’alumnat de la Universitat (de grau, màster i doctorat).

Les persones inscrites tindran accés en línia a un manual amb els continguts teòrics de les cinc sessions, als àudios de cada pràctica i a la tutorització de la pràctica a casa entre setmana a través de la plataforma de l'Escola d'Atenció Plena.


Qui l’imparteix?
La docència serà a càrrec d'Alejandra Barrionuevo, psicòloga general sanitària i monitora certificada del Programa Mindfulness Basat en la Tradició Budista (MBTB) de l'Escola d'Atenció Plena, i la Dra. Gloria García de la Banda, professora titular de la Facultat de Psicologia (UIB) i instructora certificada del Programa Mindfulness Basat en la Tradición Budista (MBTB) de l’Escola d’Atenció Plena.

 

Documents relacionats