Atenció plena (mindfulness) en la vida quotidiana: curs bàsic

 Què és l'atenció plena?

L'atenció és una facultat cognitiva inherent a l’ésser humà i que la pot desenvolupar amb entrenament. La pràctica de l'atenció plena ens permet prendre consciència del que passa al nostre cos i ment en el moment present. Desenvolupar una atenció més flexible i enfocada ens pot ajudar a conèixer-nos millor (i la realitat que ens envolta), a viure una vida més equilibrada, a prendre decisions menys impulsives i a sentir-nos més lliures dels condicionants del passat.


Què podem esperar d'aquest curs d'atenció plena?

Aquestes cinc setmanes els participants aprendrem a atendre el cos i la respiració, les sensacions, les emocions i els pensaments, instant a instant.


Com ho farem? A través de quina metodologia?

En cada sessió exposarem un dels cinc suports de l'atenció i farem exercicis pràctics per aprendre a enfocar l'atenció sobre cada un dels suports. Aquests exercicis també els practicarem a casa entre setmana per aconseguir integrar l'atenció en la vida diària.


Què dura i quins dies serà?

El CB5S s’impartirà el mes d'octubre en 5 sessions, una per setmana, de 2 hores i mitja cada una. A més, hi haurà un matí de pràctica intensiva al novembre.
Les dates seran les següents:

SetembreOctubreNovembre
Dimarts, 24: presentació del curs

Dimarts, 1: cos i respiració

Dimarts, 8: sensacions
Dijous, 17: emocions
Dimarts, 22: continguts mentals
Dimarts, 29: camp obert

Diumenge, 3: pràctica en silenci

Horari: de 17 a 18 hHorari: de 17 a 19:30 hHorari: de 10 a 14.30 h

Total d’hores CB5S: 17 de presencials i 5 en línia (una cada setmana)

On es farà el taller?

Les sessions presencials de setembre i octubre tindran lloc a la Sala de Graus de l'edifici Guillem Cifre de Colonya. El lloc on es farà la sessió pràctica de novembre està pendent de determinar.

A qui s’adreça aquest programa?

L’adreçam a qualsevol persona de més de 18 anys que vulgui aprendre a desenvolupar l’atenció d'una manera més plena. També hi poden assistir persones que tinguin experiència en altres programes (MBSR, MBCT, LKM, etc.) i que vulguin consolidar la seva pràctica.

A què ens comprometem com a participants?

Les persones que s'hi inscriguin s'han de comprometre a assistir a les cinc sessions setmanals i al dia de pràctica intensiva. És imprescindible aprendre el programa tal com està dissenyat: en grup, sessió rere sessió, amb un ritme d'aprenentatge sistemàtic, progressiu, continuat i experiencial.

Curs gratuït per a tota la comunitat universitària

Les persones inscrites tindran accés en línia a un manual amb els continguts teòrics de les cinc sessions, els àudios de cada pràctica i a la tutorització de la pràctica a casa entre setmana a través de la plataforma de l'Escola d'Atenció Plena.


Qui l’imparteix?

La docència serà a càrrec de la doctora Gloria García de la Banda, professora titular de la Facultat de Psicologia (UIB) i instructora certificada del Programa Mindfulness Basat en la Tradició Budista (MBTB) de l'Escola d'Atenció Plena.

Procediment d'inscripció tancat. Curs complet.