Parlam de Salut?

Dies: 15 i 22 de febrer, i 8 i 15 de març

De 17 a 19 hores

Aula 18, 1r pis, Sa Riera 

Inscripcions limitades. Per telèfon al 971172445 o per correu electrònic a l’adreça <maria.perello@uib.es>.

Curs adreçat als alumnes del primer curs de la Universitat Oberta de Majors (UOM) de la UIB

 

Creus que ho saps tot sobre la teva salut i la sostenibilitat?

Aquest curs pretén, mitjançant una metodologia teoricopràctica, informar i dotar de recursos les persones assistents perquè tinguin una vida més saludable i sostenible. Això es vol aconseguir mitjançant quatre mòduls, que se centren en la realització d’exercici físic, una alimentació saludable, la cura del benestar emocional i una actitud solidària i sostenible amb el planeta.

Mòdul d’activitat física

És un taller teoricopràctic en què es treballaran les generalitats de l’envelliment, el concepte d’envelliment actiu i la influència de la pràctica d’activitat física i esport. Així mateix, també es donaran les claus per planificar l’activitat física setmanal fent un calendari i es posaran en pràctica els conceptes de tipus i intensitat de l’exercici amb una sessió pràctica.

Imparteix Isabel Martín López, llicenciada en Activitat Física i Esport (CCAFD). Oficina d'Universitat Saludable i Sostenible

Mòdul d’alimentació saludable

Informarà sobre quins són els principals nutrients que composen la nostra alimentació, la funció que acompleixen i quins aliments són més representatius de cada nutrient.

D’aquesta manera, els assistents podran planificar un menú setmanal saludable i adequat per a les seves pròpies necessitats, de manera que assoliran un coneixement profund i integrador d’una alimentació saludable.

Imparteix Mar Nafría Fernández, nutricionista. Oficina d'Universitat Saludable i Sostenible

Mòdul de benestar emocional

Aquest mòdul ens vol ajudar a millorar el nostre benestar emocional. Per això, descobrirem els diferents tipus d'emocions, ens facilitarà recursos per millorar les habilitats socials i de comunicació com a comportaments apresos que són susceptibles de millora; ens aportarà eines per millorar les relacions socials (personals i professionals), afavorir entorns més saludables i proporcionar respostes adaptatives en contextos laborals i/o familiars.

Imparteix Patricia Molina Gil, psicòloga. Tècnica especialista en promoció de la salut de l'Oficina d'Universitat Saludable i Sostenible

Mòdul de sostenibilitat

La sostenibilitat és un terme molt ampli i, per tant, a través de la part teòrica es pretén fer una introducció sobre temes diversos de l’àrea com: el concepte d’una sola salut (one health), la biodiversitat de les Illes Balears i com ajudar a preservar-la, què fem a la UIB per ser una universitat més sostenible i què podem fer per dur un estil de vida més sostenible a diari (com fer una compra més sostenible, esdeveniments socials sostenibles, reciclar correctament, com fer servir l'energia amb consciència, entre d’altres).

Impartit per: Margalida Castell Orell, biòloga. Oficina d'Universitat Saludable i Sostenible

Documents relacionats