Escoltar

3 de juliol, Dia Internacional Sense Bosses de Plàstic

El Vicerectorat de Campus, Cooperació i Universitat Saludable se suma al moviment internacional Plastic Free July (Juliol sense Plàstic)

Plastic Free July és un moviment global que es desenvoluparà durant el mes de juliol amb la intenció d’implicar la ciutadania a formar part de la solució contra el plàstic d’un sol ús. L’Oficina d’Universitat Saludable i Sostenible (OUSIS) del Vicerectorat de Campus, Cooperació i Universitat Saludable vol promoure aquesta iniciativa internacional i d’altres de nacionals. Per això, a la galeria d’imatges trobareu alternatives que a l’OUSIS hem emprat per a diverses activitats.

Així mateix, us donam algunes idees d’alternatives sostenibles a les bosses de plàstic. Per exemple, es poden utilitzar:

  • Bosses de tela, si pot ser, de teixit ecològic i de comerç just
  • Senalla
  • Bosses de malla de tela per a fruita i verdura
  • Bosses de cartró, si pot ser, de paper certificat o reciclat

 En aquest sentit, s’ha de tenir en compte que per evitar les bosses de plàstic és aconsellable:

  • Dur dins la motxilla o bossa sempre una bossa de tela
  • Dur una senalla o bosses de tela dins el maleter, si sols anar amb cotxe
  • Recordar de tornar a posar les bosses a la motxilla o al cotxe en haver-les emprades per tenir-les disponibles

RECORDA que les bosses de ràfia no són una alternativa sostenible, ja que estan fetes de plàstic i, usant-les, alliberen microplàstics.

A més a més, aprofitam per comunicar-vos que fa uns quants mesos que treballam en línia amb Rezero per fer realitat la nostra idea de convertir la UIB en un «campus plàstic zero». Per aquest motiu, també donam suport a l’Objectiu #Rezero d’aquest mes, en el qual trobareu més consells per reduir l’ús de plàstic a la llar. 

Data de l'esdeveniment: 03/07/2019

Data de publicació: 02/07/2019