Escoltar

En època d'exàmens, hàbits saludables

Al mes de gener, coincidint amb l'època d'exàmens, la Universitat de Lleó, a través de la Xarxa Espanyola d'Universitats Saludables, ens ofereix estratègies per afrontar aquest període de la manera més saludable possible i ens n'envia una infografia molt aclaridora.
 
       
 
Aquests dies, gairebé 1.600.000 estudiants universitaris han d'afrontar un dels períodes més crítics de l'etapa acadèmica: els exàmens del primer semestre.
 
És una època d'estrès que solem associar a passar moltes hores asseguts, a dormir poc i malament, a seguir mals hàbits alimentaris i a deixar de banda els costums habituals a favor d'uns altres que, moltes vegades erròniament, creiem que ens ajudaran més a aconseguir l'APROVAT tan desitjat.
 
Malauradament, en molts de casos aquests costums no aconsegueixen que rendim més, i fins i tot poden perjudicar greument la nostra salut. Així, per exemple, segons dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), la manca d'activitat física és la responsable directa del 6 per cent de totes les morts anuals.
 
La Xarxa Espanyola d'Universitats Saludables (REUS) us convida a mantenir un estil de vida més sa i beneficiós per a l'organisme, la qual cosa ens permetrà d'aconseguir més bons resultats acadèmics.
 
Seguiu aquestes quatre regles senzilles:
 
- Descansa almenys set o vuit hores diàries
 
- Alimenta't de manera equilibrada
 
- Fes una mica d'exercici (amb trenta minuts al dia en tindràs a bastament)
 
- Per descomptat, no t'oblidis d'estudiar de manera periòdica i evitar els «empatxos» finals
 

Aquests senzills consells faran que tinguis la ment més clara i activa, que et puguis concentrar més fàcilment i, per tant, fer sessions d'estudi eficaces. En haver acabat el període d'avaluació, segur que obtindràs els millors resultats possibles.   

Documents relacionats

Data de publicació: 23/01/2020