Un Missatge Saludable per un Objectiu Comú

Compartir també és saludable

La Xarxa Espanyola d'Universitats Saludables (REUS) posa en marxa a l'octubre un fil de missatges saludables que cada mes fa una universitat saludable de la xarxa. La campanya serà Un Missatge Saludable per un Objectiu Comú i, amb l’etiqueta #1MensajeSaludable, pretén envair les universitats saludables i les seves xarxes socials amb informació que creiem que pot ser d'interès per a tota la comunitat.

A més d’estar relacionat amb la salut, cada missatge estarà vinculat a un Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS), de manera que els donarà visibilitat.

Com a universitat que presideix la xarxa, el primer missatge el llançarà la Universitat de les Illes Balears i estarà relacionat amb la importància de la donació de sang, una substància que no és possible crear.

Després de l'èxit del #Reto5mil, que ha comptat amb la participació de 33 universitats espanyoles, 5.305 participants, 4.858 donacions efectives i 2.036 donants nous, vàrem pensar que seria una bona manera de començar una campanya.

Esperam que els nostres missatges saludables us agradin.   

Per a més informació, consulta el document que trobaràs relacionat a baix.                          

Primer missatge saludable: importància de donar sang:

Compartir també és saludable

El 60,4% de la sang donada es destina a persones que pateixen càncer i malalties sanguínies i a pacients amb determinats tipus d'anèmia. Un 34,3% va a malalts operats, incloent-hi els qui tenen afeccions cardíaques, i a persones que hagin patit un traumatisme, com els ocasionats en accidents de trànsit. Un 2,4% es destina a les pacients d'obstetrícia i ginecologia i un 2,9% restant a criatures.

D'una donació de sang s'extreuen glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Cada un d'aquests components es destina a pacients diferents, de manera que s'aconsegueixen salvar tres vides amb cada donació.

Requisits per ser donant

Els requisits per donar sang són molt senzills: només cal pesar més de 50 quilograms, gaudir de bona salut i tenir entre 18 i 65 anys.
La punxada no fa mal, ja que és similar a la d’una anàlisi de sang, i tot el procés dura només entre 25 i 30 minuts.
La llei permet que els homes donin fins a quatre vegades en un any natural i les dones, tres. Aquesta diferència no és discriminació, sinó per compensar les pèrdues que tenen les dones per la menstruació.

Cada donació compta, perquè donant pots salvar tres vides.

Documents relacionats

Data de publicació: Fri Oct 18 11:53:00 CEST 2019