Redescobrim l'alimentació

Redescrobrim l’Alimentació

Cicle de col·loquis sobre alimentació saludable i sostenible 

Hora: 19 h 

En línia 

Inscripció gratuïta 

imatge

14 de gener de 2021«Cuinam i ens cuidam» 

Cada dia prenem decisions que afecten la nostra alimentació i, conseqüentmentla salut. Quantes d’aquestes decisions preneu de manera conscient? Sabríeu dissenyar un menú que alhora sigui bo, equilibrat, fàcil i sa? Tot el que sabeu sobre alimentació és verídic o, sense voler, us heu deixat endur per algunes tendències amb poca evidènciaUs heu plantejat com treballa la salut pública perquè us alimenteu més béAmb aquesta taula rodona, volem donar-vos algunes eines per resoldre totes aquestes qüestions. Desitjam que prengueu consciència de l’entorn, de la vostra alimentació i de les raons que us motiven a alimentar-vos com ho feuper la qual cosa us oferirem algunes pautes que us ajudaran a millorar els hàbits alimentaris en general. 

Hi participen: 

  • Raquel Bernácer. Dietista nutricionista. Autora del blog «Alimentarte» 

  • Manuel Moñino. És Dietista-Nutricionista. President del Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes de les Illes Balears. Membre de l’Àrea de Gestió del Coneixement Científic de l’Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica.  Coordinador del grupo europeo de salud pública de la Federación Europea de Asociaciones de Dietistas (EFAD) 

  • Antoni Aguiló Pons. Catedràtic de Salut Pública. Vicerector de Campus, Cooperació i Universitat Saludable. President de la Xarxa Espanyola d’Universitats Promotores de Salut.  

Apuntau-vos-hi 

Aquí teniu més informació sobre els ponents i del tema de què ens parlaran. 

 

25 de febrer de 2021: «La realitat in-VISIBLE dels aliments» 

Davant l'emergència climàtica, és imprescindible que reflexionem sobre la urgència d'adquirir una nova actitud vers la realitat que ens envolta: una que sigui més responsable amb el medi ambient que ens sustenta, amb la societat i amb nosaltres mateixosAdquirir recursos i eines que ens ajudin a reduir el plàstic en el nostre dia a dia, o conèixer més en profunditat l'activitat agrària del petit pagès del nostre entorn, i la gestió envers la sobirania alimentària són alguns dels temes que tractarem en aquesta taula rodona. A més a més, plantejarem iniciatives i accions per reduir el malbaratament d’aliments.  

Hi participen: 

Apuntau-vos-hi 

 Aquí teniu més informació sobre els ponents i del tema de què ens parlaran. 

25 de març de 2021: «Mites i realitats de la dieta vegana» 

La dieta vegana és, per a molts, una realitat desconeguda, carregada d’incògnitesde prejudicis i opinions diversesAmb aquesta taula, volem desmitificar el veganisme i presentar-lo com una realitat més en la diversitat cultural de la població actual. Acostarem l’estil de vida vegà, així com la seva història i curiositats. Desmuntarem mites i construirem realitats, amb l’evidència científica com a premissa, sobre aquest patró alimentari de cada vegada més freqüent. Finalment, coneixerem de primera mà algunes situacions i experiències del dia a dia que sovint es troben les persones veganes. 

Hi participen: 

  • Lucía Martínez. Dietista nutricionista. Autora del blog Dime Qué Comes    

  • Macarena Llull. Historiadora. Estil de vida vegà i sostenible. Activista.   

  • Roger Olmos. Il·lustrador vegà i animalista. 

Apuntau-vos-hi 

 Aquí teniu més informació sobre els ponents i del tema de què ens parlaran.

Data de publicació: 21/12/2020