Redescrobrim l’Alimentació
Cicle de col·loquis sobre alimentació saludable i sostenible
Hora: 19 h
En línia
Inscripció gratuïta
14 de gener de 2021: «Cuinam i ens cuidam»
Cada dia prenem decisions que afecten la nostra alimentació i, conseqüentment, la salut. Quantes d’aquestes decisions preneu de manera conscient? Sabríeu dissenyar un menú que alhora sigui bo, equilibrat, fàcil i sa? Tot el que sabeu sobre alimentació és verídic o, sense voler, us heu deixat endur per algunes tendències amb poca evidència? Us heu plantejat com treballa la salut pública perquè us alimenteu més bé? Amb aquesta taula rodona, volem donar-vos algunes eines per resoldre totes aquestes qüestions. Desitjam que prengueu consciència de l’entorn, de la vostra alimentació i de les raons que us motiven a alimentar-vos com ho feu, per la qual cosa us oferirem algunes pautes que us ajudaran a millorar els hàbits alimentaris en general.
Hi participen:
Raquel Bernácer. Dietista nutricionista. Autora del blog «Alimentarte»
Manuel Moñino. És Dietista-Nutricionista. President del Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes de les Illes Balears. Membre de l’Àrea de Gestió del Coneixement Científic de l’Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica. Coordinador del grupo europeo de salud pública de la Federación Europea de Asociaciones de Dietistas (EFAD)
Antoni Aguiló Pons. Catedràtic de Salut Pública. Vicerector de Campus, Cooperació i Universitat Saludable. President de la Xarxa Espanyola d’Universitats Promotores de Salut.
Apuntau-vos-hi
Aquí teniu més informació sobre els ponents i del tema de què ens parlaran.
25 de febrer de 2021: «La realitat in-VISIBLE dels aliments»
Davant l'emergència climàtica, és imprescindible que reflexionem sobre la urgència d'adquirir una nova actitud vers la realitat que ens envolta: una que sigui més responsable amb el medi ambient que ens sustenta, amb la societat i amb nosaltres mateixos. Adquirir recursos i eines que ens ajudin a reduir el plàstic en el nostre dia a dia, o conèixer més en profunditat l'activitat agrària del petit pagès del nostre entorn, i la gestió envers la sobirania alimentària són alguns dels temes que tractarem en aquesta taula rodona. A més a més, plantejarem iniciatives i accions per reduir el malbaratament d’aliments.
Hi participen:
Fundació Espigoladors de Catalunya. Activistes contra el malbaratament alimentari.
Supermercat Cooperatiu de Mallorca. Infraestructura sobre la producció de productes agroecològics, locals, elaborats amb principis d’equitat i sostenibilitat.
Vivir sin plástico. Activistes per la reducció de l’ús de plàstic.
Apuntau-vos-hi
Aquí teniu més informació sobre els ponents i del tema de què ens parlaran.
25 de març de 2021: «Mites i realitats de la dieta vegana»
La dieta vegana és, per a molts, una realitat desconeguda, carregada d’incògnites, de prejudicis i opinions diverses. Amb aquesta taula, volem desmitificar el veganisme i presentar-lo com una realitat més en la diversitat cultural de la població actual. Acostarem l’estil de vida vegà, així com la seva història i curiositats. Desmuntarem mites i construirem realitats, amb l’evidència científica com a premissa, sobre aquest patró alimentari de cada vegada més freqüent. Finalment, coneixerem de primera mà algunes situacions i experiències del dia a dia que sovint es troben les persones veganes.
Hi participen:
Lucía Martínez. Dietista nutricionista. Autora del blog Dime Qué Comes
Macarena Llull. Historiadora. Estil de vida vegà i sostenible. Activista.
Roger Olmos. Il·lustrador vegà i animalista.
Apuntau-vos-hi
Aquí teniu més informació sobre els ponents i del tema de què ens parlaran.
Data de publicació: 21/12/2020